creative valley @ arcadia

locatie

Bereik­baarheid

De bereikbaarheid van Creative Valley@Arcadia is uitstekend, zowel met de auto, het openbaar vervoer als met de fiets. Het gebouw ligt aan de A2 tussen Utrecht en Amsterdam en is hiermee prima bereikbaar met de auto door afslag 7 Leidsche Rijn Centrum te nemen vanaf Utrecht of vanaf Amsterdam. Vanaf Utrecht Centraal ben je binnen 5 minuten op station Leidsche Rijn. Je wandelt vervolgens in enkele minuten vanaf het station naar Creative Valley@Arcadia aan de Reykjavikstraat.

Met de fiets ben je overigens ook in slechts 20 minuten vanaf Creative Valley@Arcadia in het hartje centrum van Utrecht.

De omgeving en situatie

Creative Valley@Arcadia bevindt zich zo’n 200 meter ten noorden van het station Utrecht Leidsche Rijn. Het gebouw ligt in een serie (toekomstige) kantoorgebouwen die samen een dichte wand vormen tussen de snelweg A2, de Stadsbaan en de toekomstige woonwijk. Aan de zuidkant sluiten we aan op de reeds bestaande kantoorgebouwen Helix en Capgemini. Creative Valley@Arcadia heeft twee gevels met een heel eigen gezicht: één naar de snelweg en één naar de Reykjavikstraat. De woonwijk direct achter de kantorenwand kenmerkt zich door de grote schaal van de bebouwing met relatief grote en hoge bouwblokken. De iconische hoogbouw van het toekomstige woningbouwproject MARK markeert de nieuwe wijk met zijn uitzonderlijke hoogte voor Utrecht. Met zijn warme architectuur plooit Arcadia zich naadloos in de stedelijke wand, maar behoudt het zijn eigen identiteit.